Škola za trudnice i ovog leta

VIDEO K9: Besplatnu školu roditeljstva i tokom leta organizuje Bebac start up centar. Školica je namenjena informisanju i edukaciji trudnica o svim stvarima koje treba da nauče tokom trudnoće, a obuhvaćena je i priprema za porođaj.

651

Trudnice, ali i buduće tate, u Bebac start up centru, tokom leta moći će da učestvuju u nizu zanimljivih predavanja i radionica, a poseban program biće organizovan i za mame sa bebama.

“Pripremamo trudnice za porođaj i za sve ono lepo što dolazi kada bebac dođe na svet. Naša vrata su otvorena, ne samo trudnicama, već i njihovim partnerima. Takođe u toku leta organizovaćemo i niz događaja za mame sa bebama, okupićemo neke trudnice koje su kod nas već prošle školu i koje su same negde izrazile želju da se vidimo ponovo sa bebama i da se družimo i razmenimo neka iskustva”, rekla je Jasmina Mihnjak, koordinatorka Bebac Start Up Centra.

Prednost predavanja i radionica je u tome što trudnice od stručnjaka dobijaju informacije, za razliku od samostalnog informisanja, kada putem interneta često mogu doći do nepouzdanih informacija, koje bi mogle naneti više štete nego koristi.

“Kod nas postoje različiti programi. Imamo programe za trudnice koje su na samom početku roditeljstva. Profesorka doktorka Aleksandra Novakov drži ta predavanja na kojima ih u stvari priprema na sve ono što ih očekuje tokom perioda cele trudnoće. One se upoznaju sa tim koje sve testove treba da rade, na koje preglede idu, šta ginekolog konkretno gleda na ginekološkom pregledu, a zatim kasnije dolaze na događaje koji njih zanimaju, bez obzira na to u kojoj su nedelji trudnoće. Psihofizička priprema za porođaj se preporučuje nekih dva meseca pre samog porođaja”, navela je Mihnjak.

Pored škole za trudnice, cenar organizuje i školu za majke sa bebama, sa idejom da zameni razvojno savetovalište koje je nekada postojalo.

“Ovde dobijaju savete od stručnjaka. I od fizioterapeuta, pedagoga i psihologa. Ideja je da se one ovde igraju u stvari sa bebama i da im pokažemo kako ta igra treba da izgleda u prvoj godini i kako kroz igru da se povežu sa bebom, da stimulišu njen psihosocijalni razvoj, psihomotorni razvoj i da im olakšamo jednostavno taj period. Ono što je takođe značajno, jeste da mama u tom periodu izađe negde iz kuće”, kazala je Mihnjak.

Programi se odvijaju u Bebac start up centaru u Fruškogorskoj ulici, broj 24. Prijave su obavezne i moguće ih je izvršiti putem sajta www.bebacstartup.com, a svi događaji su besplatni.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.