Škola za psihomotorni razvoj beba

VIDEO K9: U okviru Pronatalitetnog centra Doma zdravlja Novi Sad, oformljena je škola psihomotornog razvoja beba od rođenja do prve godine života.

0
12

Nakon škole za trudnice, škole roditeljstva i škole za bake i deke, Dom zdravlja “Novi Sad” budućim roditeljima pružaće podršku i obuku u domenu psihomotornog razvoja deteta.

U Pronatalitetnom centru u Almaškoj 4 počela je sa radom Škola psihomotornog razvoja beba od rođenja do prve godine života.

Školu vodi strukovna fizioterapeutkinja sa višedecenijskim iskustvom u novosadskom Domu zdravlja, Milica Ivetić. Pravilnim postupanjem u najranijem uzrastu, pruža se mogućnost, ne samo preventivnog, već i stimulativnog delovanja.

Cilj edukacije je upoznavanje roditelja sa pravilnim redosledom motornih reakcija i razvoja bebe, na osnovu njene neurološke zrelosti. Tokom predavanja, roditeljima će biti objašnjeno šta nije preporučljivo, šta remeti razvojni redosled i kvalitet i koje su očekivane aktivnosti beba po trimestrima.

Škola je čisto edukativnog karaktera, kaže Ristivojević, a ukoliko roditelji primete da beba ne postiže potrebne funkcionalne mogućnosti, potrebno je da se na vreme jave pedijatru, kako bi bila prevenirana mogućnost razvijanja disfunkcionalnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.