ŠKOLA U STEPANOVIĆEVU PROŠLA DOBOŠ

782

(VIDEO K9) Licitacija Osnovne škole “Aleksa Šantić” u Stepanovićevu koja je bila zakazana za danas pre podne, završila se, prema rečima zaposlenih, pozitivno. Pokretna školska imovina koja je trebalo da se rasproda na današnjoj licitaciji, ipak nije privukla nikoga ko bi za to bio zainteresovan te stoga nije licitirana nijedna ponuda. Naša ekipa bila je na licu mesta pa pogledajte šta smo zabeležili.

Školske nepokretnosti jedine osnovne škole u Stepanovićevu, koje su bile namenjene za prodaju, nisu našle svog kupca jer se na zakazanoj licitaciji nije niko pojavio. Prodaja ove školske imovine trebalo je da podmiri dugovanja škole prema oštećenom nastavniku fizičkog koji je dobio sudski spor. Prema nezvaničnim informacijama dugovanja nastavniku fizičkog koji je tužio školu u kojoj i dalje radi, sada sa zateznim kamatama dostižu oko 3 miliona dinara.

Osnovnu školu “Aleksa Šantić” pohađa oko 150oro dece iz Stepanovićeva. Ovo je ovo jedina obrazovna ustanova u ovom mestu, što samo po sebi govori o njenom značaju za sve stanovnike Stepanovićeva.

Naredna licitacija, kako su nam objasnili, trebalo bi da bude zakazana za petnaestak dana, kada će se ista imovina prodavati za mnogo manje novca. Osim ovog problema, škola se suočava sa dugovanjima za komunalne usluge, dok se zaposlenima sa druge strane, zbog nedostatka sredstava ne isplaćuju putni troškovi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.