Škola u doba korone

VIDEO K9: Na današnjem sastanku Ministarstvo prosvete odbilo je predlog Sindikata prosvete o odlaganju početka školske godine, tako da će se đaci naći u školskim klupama 1. septembra

0
43

Zbog pandemije korona virusa, polazak u školu ove godine brine sve, od nastavnika, roditelja i dece, pa do ministarstva i sindikata prosvete.

Nakon niza pregovora i analiza, odlučeno je da će đaci ipak krenuti u škole, tradicionalno, 1. septembra.

Pojačani higijenski uslovi se podrazumevaju, kaže Spasojević, dezinfekcija prostora, klupa i stolica je završena, kao i raspored učionica u kojima će boraviti đaci, a pri kraju je i podela predmeta za nastavnike koji će direktno učestvovati u nastavi, onih koji će voditi onlajn nastavu od kuće kao i nastavnika koji će biti angžovanu za rad u školskom produženom boravku.

Pošto će u ovoj školi oko 280 dece dolaziti u manjim grupama u produženi boravak, potrebno je u njemu dodatno angažovati još nastavnika, kaže Spasojević.

“Kosta Trifković” je četvrta osnovna škola po broju učenika u gradu, a ove godine će je pohađati oko 60 učenika više nego prošle, naglasio je Spasojević, tako da će od 1. septembra imati oko1.370 đaka.

Od toga je 180 prvaka za koje će, nažalost, ove godine svečani prijem biti izostavljen.

Uprkos nestabilnoj epidemiološkoj situaciji, većina roditelja, prema anketi Ministartva prosvete, opredelila se za redovnu nastavu u školama, pa će 1. septembra opet zazvoniti školsko zvono.

Pored sprovođenje neophodnih mera protiv širenja zaraze, tokom godine će zdravstvena situacija u školama biti procenjivana na svakih 15 dana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.