Škola ribolova za osnovce

VIDEO K9: Za učenike Osnovne škole u Budisavi održana je mala škola ribolova u organizaciji Ribolovačkog saveza Vojvodine. Cilj ove škole jeste usađivanje ljubavi prema ribolovu, ali i prirodi, zaštiti životne sredine, kao i usađivanje zdravih navika.

0
693

Ribolovački savez Vojvodine je korisnik dela ribolovnih područja u vojvodini, a zakonom je propisano da korisnici moraju da vrše edukaciju o pravilnom ribolovu, kako ribolovaca, tako i onih koji to još nisu, a ima šanse da to postanu.

Tim povodom održana je i edukacija za osnovce iz Budisave.

“Ovo što mi radimo, što ih učimo vodi, pecanju, boravku u prirodi, ekologiji, ljubavi prema reci na kraju, a mi u Novom Sadu, hvala Bogu, imamo moćnog evropskog džina na kojeg niko ne može da ostane imun i da ga ne primeti, pa da to je naša i dugogodišnja praksa, da se organizuju škole ribolova, po udruženjima i mi pomažemo gde god možemo, znači i nekakvim poklonima za ovu dečicu koja završe te škole ribolova”, rekao je Dušan Jovanović, predsednik Ribolovačkog saveza Vojvodine.

Jovanović kaže da Ribolovački savez Vojvodine broji preko 100 udruženja u svom savezu, a da desetak udruženja sprovodi škole ribolova, koje su svake godine namenjene drugoj populaciji.

On navodi da u proseku od 500 do 700 dece godišnje prisustvuje školama ribolova koje se rade po programu Ribolovačkog saveza Vojvodine, a na kraju druženja svi koji učestvuju, dobiju i diplome, da mogu da budu pravi pecaroši.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.