Škola pecanja za pionire

VIDEO K9: Tokom proteklog vikenda organizovana je škola pecanja za pionire u organizaciji Sportskog saveza Opštine Sremski Karlovci i Udruženja sportskih ribolovaca Dunav. To je bila prilika da deca uzrasta od 7 do 14 godina nauče da pecaju, ali i zavole prirodu i sve što ona daje.

0
916

“Iako vremenske prilike nisu išle na ruku učesnicima škole, to decu nije omelo da se okušaju u svojim prvim ribolovačkim zahvatima. Znači, pioniri od 7 do 14 godina koji su došli i ja im se zahvaljujemo, iako nam vreme nije išlo na ruku, ipak su došli u velikom broju. Želimo da naša deca iz Sremskih Karlovaca i sva deca, to mi je apel, da se bave sportom, zdravim životom, da vole prirodu”, istakla je Desa Bulatović iz Udruženja sportskih ribolovaca Dunav.

Iako ulov nije bio baš sjajan, sudeći po osmesima, utisci deca sa ovog druženja su vrlo pozitivni.

Iako je vreme bilo promenljivo, i oni mlađi su uspeli po nešto da upecaju, ali je sav ulov vraćen u vodu. Ipak, suština i nije bila u ulovu, već u kvalitetno provedenom slobodnom vremenu.

“A to je ono što mi najviše u ovom trenutku i želimo – da ta deca prirodu zavole, da poštuju sve ono što priroda daje i time obezbede da moraju da čuvaju okolinu pre svega zato što je to njihova budućnost. Sigurno da ove godien SS nije bio pri sredstvima ali verujte da ćemo i u buduće voditi ovu akciju, jer ove godine je bilo mnogo više dece, a verujem da će se ova masovnost sve više širiti”, rekao je Miomir Đurić iz Sportskog saveza Opštine Sremski Karlovci.

Sportsku opremu, poput pecaljki, hrane za ribu i kape, deca su dobila zahvaljujući sponzorima. Škola ribolova za pionire organizoavana je po sedmi put, uz podršku Opštine Sremski Karlovci.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.