Skloništa za beskućnike u hladnim danima

VIDEO K9: Niske temperature prvih dana januara najviše su pogodile sugrađane koji su bez krovanad glavom. U Centru za socijalni rad pozvali su sugrađane da beskućnike upućuju u njihova prihvatilišta gde će imati obezbeđeno prenoćište i zopao obrok.

0
340

Dolazak hladnijih dana najviše je pogodio one koji nemaju krov nad glavom. Centar za socijalni rad apeluje na građanime i nadležne institucije da takve sugrađane u ovim hladnim danima upute u njihove prihvatne centre, u kojima su za najugroženije u narednih nekoliko meseci obezbeđeni hrana i topao krevet, od 19 časova uveče do 7 ujutru.

“I vi sami vidite i građani takođe da po ulicama mi gotovo i da ne viđamo ljude, evo sada u ovom zimskom periodu, da neko noći na ulici ili da se nešto tako dešava. Takođe moram da kažem da imamo dobru saradnju sa policijom i hitnom medicinskom pomoći koja takođe, ukoliko uoči takva lica, može ovde da ih dovede i oni to i rade”, rekla je Katarina Stolić, stručna saradnica na projektu za beskućnike Centra za socijalni rad.

Stolić je demantovala pojedine medije koji su proteklih dana spekulisali cifrom od oko hiljadu beskućnika u našem gradu, mada nije mogla da precizira koliko ih tačno ima.

“Prvo želim i moram da kažem da ta brojka sa kojom se barata poslednjih dana u medijima od hiljadu beskućnika na ulicama Novog Sada, da je to jedna potpuno nezvanična informacija i smatramo da to nije realan broj i da nema toliko ljudi na ulicama Novog Sada. To su neke naše procene. Mi svakako pružamo usluge za prenoćište beskućnicima od prvog novembra do prvog maja svake godine. Dakle u zimskim meseciam i u ovim hladnim danima”, navela je Stolić.

Trenutno, prema njenim rečima, u skloništu za beskućnike boravi pet žena i 16 muškaraca. Montažni objekti za prihvat beskućnika Centra za socijalni rad i hrana, nalaze se u ulicama Zmaja Ognjena Vuka i Temerinskoj, dok je boravak preko dana omogućen u svratištu na Bulevaru Kralja Petra Prvog.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.