SKINULI GAĆE I TRLJALI GOLIM ZADNJICAMA PO IZLOGU KULTURNOG CENRA

Aktivisti se slikali u pozi „Isusa sa novcem“ a zatim skinuli gaće i golim zadnjicama trljali izlog Kulturnog centra, a prostorije polivali alkoholom. Čitav incident su zabeležile sigurnosne kamere. https://www.youtube.com/watch?v=mAsU9B--sls

907

Performans je izveden protiv odluke direktora Andreja Fajgelja da ne izloži delo koje prikazuje Isusa na način koji mnogi vernici smatraju neprikladnim.

Odluku su podržali najviši predstavnici pravoslavne, katoličke, ali i islamske veroispovesti u Novom Sadu, navodi se u saopštenju KC NS-a .

Sa druge strane, deo javnosti je pokrenuo protestne performanse i pozvao Fajgelja da podnese ostavku, a građane na bojkot Kulturnog centra.

Protest je završio bez gaća, ali ni bojkot se nije proslavio. Veče nakon performansa, više od dve stotine mladih ljudi proveli su nekoliko sati u kvalitetnoj diskusiji na temu „Otići ili ostatiti u Srbiji“, a u organizaciji obnovljene Tribine mladih. Obratili su im se Jovana Ružičić, osnivač grupe „Repats“ (povratnici iz inostranstva) i centra „Mama“ i Boris Malagurski, poznati mladi reditelj, saopštio je KC NS nakon incidenta. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.