Sjajni rezultati gradske rukometne selekcije

VIDEO K9: Da je Novi Sad grad u kojem žive vrhunski sportisti dokazali su naši mladi rukometaši i rukometašice, koji su na turniru u Dortmundu, gradu pobratimu, ostvarili sjajne rezultate.

672

Za rukometaši i rukometašice selekcije Grada Novog Sada, uzrasta od 15 do 17 godina, koji su na jednom od najvećih evropskih međunarodnih turnira za mlađe kategorije, održanom u nemačkom gradu Dortmundu osvojili prvo i četvrto mesto, upriličen je juče prijem u Gradskoj kući.

Na ovogodišnjem, jubilarnom 20. Međunarodnom turniru „DO KUP“ učestvovalo je 58 ekipa. Trener Boris Rojević je pohvalio sjajnu organizaciju i domaćine koji su se potrudili da se naš tim oseća kao kod kuće.

Učešće na ovom turniru ostavilo je značajan utisak na naše mlade sportiste.

Aleksandar Petrović, šef Kabineta gradonačelnika, čestito je sportistima na postignutom uspehu koji je, kako je rekao, značajan podvig za mlade sportiste, pogotovo ako se uzme u obzir ogromna takmičarska konkurencija na ovogodišnjem turniru.

“Osvojiti među 58 ekipa, na jubilarnom 25. Dortmund kupu u rukometu, najsjajnije odličje, uspelo je muškoj selekciji Grada. Nije zanemarljiv ni uspeh ženske selekcije, mada je to najnezahvalnije mesto u sportu, četvrto, ja im od srca čestitam”, kazao je Petrović.

On je naglasio da je Novi Sad još jednom pokazao da je grad sporta u kome treniraju evropski, svetski i budući olimpijski šampioni.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.