Situacija u privredi obećavajuća

VIDEO K9: Situacija u svim sektorima privrede trenutno je obećavajuća, kada je reč o krizi izazvanoj pandemijom korona virusa, kažu u Uniji poslodavaca Vojvodine.

0
42

Od sektora u kojem su poslovali i od veličine kompanije zavisi kako su pojedini poslodavci prošli i prolaze kroz ekonomsku krizu izazvanu pandemijom korona virusa. Oni koji su pretrpeli najveće štete na samom početku pandemije nisu imali puno manevarskog prostora, kažu u Uniji poslodavaca Vojvodine, a trpela su mala preduzeća koja nisu imala mnogo sredstava i zaposlenih.

Rezultati istraživanja koje su sproveli pokazali su mnogo bolje stanje nego što se očekivalo, kaže Miljan Radanović, član UO Unije poslodavaca Vojvodine.

Trenutna situacija je, prema njegovim rečima, obećavajuća u svim sektorima. Velike kompanije su nastavile nesmetano sa radom u zavisnosti od grane privrede, a oporavljaju se i sektori turizma, hotelijerstva i ostali.

Najbolje su prošle, kazao je Radanović, ne najveće ili najbogatije firme, već one koje su uspele da se prilagode promenama. Čak i i one iz oblasti ugostiteljstva, na primer restorani koji su brzo uspeli da organizuju dostavu hrane ili šalterslu prodaju, aplikacije za dostavu hrane, profitirali su kao i ostali čiji su poslodavci i menadžment uspali da se snađu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.