ŠIROKA SARADNJA CRNE GORE I BiH

808

VIDEO K9: Susret državnika iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine  u Sarajevu obeležen je razumevanjem u mnogim temama, konkretnim sporazumima i planovima za budućnost. Na sastanku  je ocenjeno i da ove dve države  mogu da daju primer dobrih komšijskih odnosa.

Do kraja godine može se očekivati potpisivanje sporazuma o međugraničnoj saradnji BiH i Crne Gore. Ujedno će se raditi i na novim projektima, kao što je onaj o zaštiti investicija, što će dati podsticaj privrednoj saradnji dvije zemlje. Rečeno je i da ove dve države imaju slične težnje kada je riječ o EU. 

Piitanje dvojnog državljanstva i dalje je otvoreno, rečeno je prilkom obraćanja novinarima.  I do sada bilo je promena u odnosima i stavovima prema ovom pitanju. Državnici su dodali  da će neće biti problema da se  sporazum zaključi, kada dođe do uvažavanja svih specifičnosti sa jedne i sa druge strane.

Crna Gora je sledećeg meseca u Njujorku domaćin regionalnog sastanka ministara inostranih poslova. Do tada će biti  pripremljen konkretan akcioni plan zajedničkih inicijativa iz domena institucija, infrastrukture i ekonomije. Saradnja će se posebno ogledati u  izgradnji Jadransko-jonskog gasovoda i autoputeva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.