Širenje akcije “Čepom do osmeha”

VIDEO K9: Udruženje "Čepom do osmeha" nastavlja da promoviše volonterski rad i akcije usmerene na humanitarni rad i pomoć drugima.

0
197

Rad Udruženja “Čepom do osmeha” zasnovan je pretežno na volontiranju, a među zaposlenima imaju i osobe sa različitim telesnim oštećenjima.

Time na vlastitom primeru ističu jednakost svih građana i građanki u uzimanju učešća u različitim akcijama.

“Akcija ima zaista mnogo. A malo bih se vratila u prethodni period. To je prošlo, ali mislim da treba da se pomene Sajam humanosti koji smo održali na Štrandu. Na njemu su prisustvovale organizacije, tačnije deset, koje se bave sličnim temama kojom se bavi i naša organizacija i zbog toga smo hteli, odnosno organizovali smo taj Sajam humanosti kako bi oni predstavili svoj rad”, rekla je Miljana Papović iz ovog udruženja.

Primarna akcija je sakupljanja plastičnih čepova sa cele teritorije Srbije i njihova prodaja, kako bi za dobijena sreddstva kupovali pomagala oboleloj deci. Osim toga volonteri ovog udruženja su učestvovali i u akciji čišćenja Petrovaradinske tvrđave posle EXIT-a, a na tvrđavi su, takođe, sproveli i sopstveni program edukacije u cilju približavanja rada Udruženja sugrađanima.

“Pored toga, naši volonteri su bili na Tvrđavi gde su tokom četiri dana predstavljali aktivnosti kojima se svakodnevno Udruženje bavi. Zaista smo naišli na oduševljenje svih prisutnih. To su neke aktivnosti koje sprovodimo pored svakodnevnog sakupljanja čepova, obilaska terena, vrtića, škola. Ali, ono što je naš fokus zaista jeste da uručimo pomagala što je moguće većem broju dece što je u našoj mogućnosti. Da ne bude da se hvalimo, ali zaista u prethodnih mesec dana smo uspeli da uručimo četiri pomagala”, navela je Papović.

Udruženje obilazi čitavu Srbiju šireći humanost i sarađujući sa svim građanima Srbije koji to žele. Zahvaljujući kreativnom timu uvek se rađaju neke nove ideje. Konačno, to je spoj iskustva i novih ljudi u Udruženju, smatra ona.

“Apsolutno, sada baš u ovom periodu kad je leto, kad je lepo vreme, kada su porodice zajedno na godišnjim odmorima na okupu. Radimo na tome, imamo plan za akciju koja se, evo imamo tu ispred bicikl koji ne mogu gledaoci da vide. Znači, pravimo jedan mesec reciklaže. Sad, počinjemo sa tim da će to biti mesec. To će sigurno potrajati jel’ duže”, kazala je i Nada Bajac.

Građani, zajedno sa svojim porodicama pozvani su da dođu i sednu na specijalni bicikl ispred njihovih prostorija u Ćirpanovoj, da recikliraju limenke, kartone, čepove i plastične flaše.

Na taj način, kaže Bajac, naučiće kako se čuva životna sredina, ali i pomaže drugima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.