Sinoć novi požar na Fruškoj gori

VIDEO K9: Na Fruškoj gori je sinoć u vreme policijskog časa ugašen još jedan požar, a s obzirom na njihovu učestalost, u Nacionalnom parku Fruška gora sumnjaju da je reč o namernom podmetanju vatre.

14

Nisko rastinje ponovo je gorelo sinoć na Fruškoj gori, ovoga puta na potezu Rakovac-Ledinci u granicama zaštitne zone nacionalnog parka.

Požar, sedmi po redu od 4. aprila buknuo je oko 20 časova, i ovaj put tokom policijskog časa, navode u JP Nacionalni park Fruška gora gde smatraju da postoji osnovana sumnja da je uzrok požara ljudski faktor, mada zvaničnu potvrdu o tome iz policije još nisu dobili.

Zbog učestalih požara prethodnih dana kao i aktuelnog vanrednog stanja u zaštićenom području, Nacionalni park uveo je dodatna dežurstva svojih ekipa. Iz ovog preduzeća su apelovali na nadležne i meštane, da im pomognu kako situacija, ako se ovako nastavi, ne bi izmakla kontroli.

ranije je iz NP Fruška gora je saopšteno da su, prema mišljenju Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, požari koji početkom aprila ove godine obuhvatili neke od najznačajnijih stepskih i šumo-stepskih staništa u Nacionalnom parku, livade kod Čerevića i Dumbova, koja su danas veoma retka na prostoru Vojvodine i prema našim zakonima su strogo zaštićene.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.