SINEMA SITI – PRVI PUT 3D PROJEKCIJE NA OTVORENOM

618

Na ovogodišnjem festivalu Sinema siti koji će se održati od 26. avgusta do 1. septembra na više lokacija u Novom Sadu, biće prikazano više od 130 filmova svrstanih u jedanaest selekcija.

Posetioci od danas mogu pronaći kompletan program festivala, uključujući precizirane lokacije i raspored projekcija u okviru sledećeg linka http://cinemacity.org/satnica.php

Festival će se odvijati na deset gradskih lokacija među kojima su: Arena Cineplex, Arena 3D Open Air, Amstel Open Air, Muzej savremene umetnosti Vojvodine, Muzej Vojvodine, Galerija Matice srpske, Akademija umetnosti Novi Sad.

U pasažu iza bioskopa Arena Cineplex, na lokaciji Arena 3D Open Air po prvi put u našoj zemlji biće organizovan 3D bioskop na otvorenom. Ovaj revijalni deo festival realizuje zajedno s bioskopom Arena Cineplex. Kombinacija filmova inspirisanih klasicima stripa i nekima od kultnih ostvarenja filmske produkcije realizovanih u 3D tehnologiji biće okosnica programa ove lokacije.

Tokom pet festivalskih dana biće prikazano 10 filmskih hitova snimljenih u 3D tehnologiji medju kojima su “Turbo”, “Iron Man”, “Čovek od čelika”, “Wolverine”, “Planes”, “Bitka za Pacifik” čuvenog meksičkog reditelja Giljerma Del Tora, “Star Trek”, “WWZ”, “Veliki Getsbi” prema adaptaciji romana F. Skota Ficdžeralda i film “One direction” koji će na festivalu biti prikazan dva dana pre svetske premijere. Ovaj film prati razvoj grupe “One Direction” koja je prvi put viđena u britanskom rijalitiju X Factor tokom 2010. godine kada se svaki od pevača predstavio posebno. Na predlog žirija formirali su grupu koja je takmičenje završila na trećem mestu. Po okončanju takmičenja, grupa je potpisala ugovor sa Sajmonom Kavelom, koji je postao njihov menadžer. Ovaj film je priča o dečacima koji su postali jedni od najslušanijih bendova ikada. Projekcije su planirane za 20:15 i 22:30. Cena ulaznica za ove projekcije iznosi 350 dinara uključujući naočare.

U sredu, 14. avgusta  počinje prodaja ulaznica za festivalske projekcije. Cena pojedinačne projekcije iznosi 150 dinara i  mogu se nabaviti u Gigstiksu Pariskom magazinu, Areni Cineplex ali i na svakoj od lokacija neposredno pred početak projekcije, javlja “Radio 021”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.