Sindikati za bolji socijalni dijalog

VIDEO K9: U Savezu samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština kažu da su zadovoljni socijalnim dijalogom koji je prisutan na području njihovog delokruga, ali ne i onom koji se odvija na nivou Srbije.

0
23

Oko 250 sindikalnih organizacija po preduzećima zastupljeno je u Novom Sadu i opštinama, a predsednik Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština kaže da je zadovoljan socijalnim dijalogom u rešavaju problema zaposlenih članova sindikata.

Pored edukacija, Savez sindikata obezbeđuje i besplatnu pravnu pomoć, a takođe nude podršku i oko sklapanja i potpisivanja kolektivnih ugovora.

Savez samostalnih sindikata Novog Sada i opština deo je Saveza sindikata Srbije i to je, kako je rekao, osnovi front na kojem se bore da zaposlenima bude bolje.

Predsednik Saveza sindikata Vladimir Gvozdenović, navodi da je situacija na području Srbije daleko od one u Novom Sadu, a sindikat je nezadovoljan socijalnim dijalogom i zakonima koji se donose bez njihovog mišljenja.

Veliki problem je i taj što se već niz godina ne postoji usaglašenost oko minimlane zarade koju Vlada Srbije donosi bez pozitivnog mišljenja sindikata, kaže Gvozdenović.

Socijalni dijalog na nivou Srbije mora da bude mnogo bolji, navodi on, jer sve što se radi bez pozitivnog mišljenja sindikata, dodaje, ostavlja nezadovoljnim veliki broj radnika, a i ne daje pozitivnu sliku naše države u inostranstvu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.