Sindikati: Suspenzije u RGZ-u su zastrašivanje

VIDEO K9: Predstavnici sindikata na današnjoj konferenciji za štampu ocenili su da suspenzije i disciplinski postupci protiv sindikalnih predstavnika u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ) predstavljaju zastrašivanje.

0
25

Reprezentativni srpski sindikati obratili su se danas javnosti posle, kako navode, sve žešćih pritisaka na rukovodioce i članove sindikata u Republičkom geodetskom zavodu od strane poslovodstva.

Oni su naveli da su tri sindikata RGZ-a ukazivala na probleme u radu katastra, a nakon prekida rada RGZ-a i informatičkog napada, njihove aktivnosti su od strane poslovodstva ocenjene kao učešće u hakerskom napadu, nakon čega su usledile odluke o suspenziji predsednika sindikata i njihovo udaljenje sa posla.

Jelena Arbutina, izvršna sekretarka Sindikata uprave, rekla je da ovakav odnos poslodavca prema predstavnicima zaposlenih ugrožava i međuljudske odnose među zaposlenima, kao i da narušava ugled RGZ-a, institucije koja je značajna za sve građane Srbije.

Suspenzije i disciplinske postupke protiv sindikalnih predstavnika u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ) ocenili su kao zastrašivanje.

Sindikati su uputili u junu i julu otvorena pisma premijerki i predsedniku Srbije, a zbog ovog slučaja su takođe obavesti i Međunarodnu konfederaciju sindikata i Evropsku konfederaciju sindikata, kao i Međunarodnu organizaciju rada i sve relevantne međunarodne sindikalne aktere jer, kako su naveli, ovakvi slučajevi šikaniranja sindikalaca, traže i globalnu solidarnost.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.