SINDIKATI NAJAVLJUJU DEMONSTRACIJE

481

(VIDEO K9) Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost pokrenuli su danas kampanju “Dosta” kojom ukazuju na nepovoljan ekonomski i socijalni položaj građana Srbije i ugrožavanje njihovih prava po osnovu rada. Ako kampanja ne bude proizvela dovoljne efekte budženja, taj sindikat najavljuje demonstracije građana na ulicama, poput onih u Grčkoj i Italiji.

Kampanja Dosta traje do 30 avgusta i održava se u pet gradova Srbije. Prva je održana u Beogradu, a svakog narednog dana održaće se po jedna u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Kampanja ima za cilj da se mnogo Dosta udruži i pokrene ekonomsku i političku situaciju. 

Radnici us posebno nezadovoljni novim zakonom o radu, ali i zakonom o štrajku, o čemu su govorili i drugi sindikati. Zbog toga, ova kamoanja nije namenjena političarima jer su prema rečima sindikalaca više puta pokazali da ih to ne za nima, već je kampanja namenjena gađanima.

Čanak je najavio da će, ako kampanja “Nezavisnosti” ne bude proizvela dovoljne “efekte buđenja”, taj sindikat organizovati demonstracije građana na ulicama, poput onih u Grčkoj i Italiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.