Sindikati i politika za istim stolom

VIDEO K9: U Radničkom domu „Svetozar Marković“ u Novom Sadu danas je održan Okrugli sto "Sindikat i politika" u okviru zajedničkog projekta Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština i Viskadalen Narodne škole iz Švedske, uz podršku Ulof Palme Centra.

22

U tonu razmene mišljenja i socijalnog dijaloga učesnici okruglog stola u Novom Sadu su se bavili temama zajedničkih interesa i uticaja sindikata i politike

Gvozdenović je napomenuo da je u evropskim demokratijama političko delovanje pripadnika sindikata sasvim normalno.

Okruglom stolu prisustvovali su, pored predstavnika sindikata i Socijalno-ekonomskog saveta Novog Sada, članovi nevladinih organizacija kao i političkih stranaka: SNS, LSV, SRS, Partija radikalne levice, SDPS i Zelena stranka.

Prof. dr Milorad Mijatović, narodni poslanik u Skupštini Srbije napomenuo je da ovakvi dijalozi našem društvu nedostaju već duže vreme i da poslednjih 10 do 15 godina traju pokušaji da se pronađu efikasni modeli za razgovor i dogovore između sindikata, poslodavca i države.

Političke partije moraju da vode računa o interesima zaposlenih, odnosno inetresima koje sindikati stavljaju u prvi plan i samim tim donose svoje racionalne odluke, kao i da je bitna uloga socio-ekonomskih saveta jer su upravo oni ti koji mogu, kako je naveo, da izdejstvuju kompromis između sindikata, poslodavaca i države.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.