SINDIKATI: DOĐITE I LJUTITE SE SA NAMA

762
(VIDEO K9) Protest pod sloganom “Ništa nama bez nas” održan je u Beogradu. Razlozi su loš materijalni položaj, nezaposlenost i najava donošenja novih zakona o radu i penziono invalidskom osiguranju.
Organizator skupa je Ujedinjeni granski sindikat “Nezavisnost”, koji je pozvao sve građane da se priključe.Tražeći zaštitu prava radnika  više od 1.000 članova Ujedinjenih granskih sindikata protestovalo je u centru Beograda. Tvrde da su prava radnika ugroženija nego ikada i da taj sindikat neće dozvoliti da se dodatno pogoršaju izmenama Zakona o radu. Njihovi zahtevi ostaju isti.
Čanak je dodao da je ovo samo prva runda protesta. Poručio je da će odbraniti Zakon o radu, a potom i  tražiti obeštećenje za radnike zbog uništavanja privrede. Pozvao je sve ljude da se pridruže zajedničkoj borbi. Zemlja koja teži Evropskoj uniji mora da pokloni više panje socijalnom dijalogu, složili su tokom razgovora Čanak i  evropski komesar za zapošljavanja i socijalna pitanja Laslo Andor.  Zbog toga sindikati poručuju: ukoliko predstavnici vlasti ne počnu da u najskorije vreme poboljšavaju socijalno-ekonomsku situaciju u državi, radnici će početi da grade sopstvenu, novu Srbiju.
 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.