Sindikat prijavu, Vojska otkaz

VIDEO K9: Nakon što je Vojni sindikat Srbije podneo krivičnu prijavu protiv ministra odbrane Aleksandra Vulina, Vojni disciplinski sud u Novom Sadu počinje suđenje Generalnom sekretaru Vojnog sindikata Srbije, Predragu Jeftiću, zbog intervjua koji je dao jednim novinama.

292

Vojni sindikat Srbije podneo je početkom nedelje krivičnu prijavu protiv ministra Aleksandra Vulina, zbog, kako navode ugrožavanja teritorijalne celine i izdaje zemlje.

Ovaj sindikat zatražio je i da ministar odbrane bude hitno smenjen i uhapšen. Razlog za krivičnu prijavu protiv aktuelnog ministra odbrane Vojni sindikat Srbije našao je u intervjuu koji je Aleksandar Vulin dao za Večernje novosti, koji su u sindikatu okarakterisali kao defetistički, izdajnički i sumanut i u kojem ministar, prema njihovom mišljenju prekraja vekovne granice srpske države.

Vojni sindikat pozvao je predstavnike medija da danas u Novom sadu prisustvuju, kako su naveli, neustavnom i nezakonitom suđenju Generalnom sekretaru Vojnog sindikata Srbije, Predragu Jeftiću, pred Vojnim disciplinskim sudom u Novom Sadu.

Jevtiću se, tvrde u Sindikatu, sudi zato što je kao sindikalni aktivista, izvršavajući, kako navode, svoju zakonsku dužnost, dao intervju dnevnim novinama u kome je isključivo
preneo stavove i saopštenja Vojnog sindikata Srbije, kao nezavisnog pravnog lica.

U Vojnom sindikatu Srbije smatraju da je Vojni disciplinski sud neustavan jer, kako kažu, nije sud, a sudi kao da to jeste, čak i u ‘’ime naroda’’, a u poslednje vreme, prema saopštenju sindikata isključivo služi administraciji ministra Vulina, za gušenje
sindikalnih sloboda.

Kao primer za to u Vojnom sindikatu navode suđenje Novici Antiću, predsedniku Vojnog sindikata Srbije, posle koga mu je izrečen otkaz sa rada, a isto je učinjeno pre dva dana otkazom predsedniku sindikata Oružara iz Kragujevca, stoji u saopštenju Vojnog sindikata Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.