Sindikat prijavu, Vojska otkaz

VIDEO K9: Nakon što je Vojni sindikat Srbije podneo krivičnu prijavu protiv ministra odbrane Aleksandra Vulina, Vojni disciplinski sud u Novom Sadu počinje suđenje Generalnom sekretaru Vojnog sindikata Srbije, Predragu Jeftiću, zbog intervjua koji je dao jednim novinama.

0
320

Vojni sindikat Srbije podneo je početkom nedelje krivičnu prijavu protiv ministra Aleksandra Vulina, zbog, kako navode ugrožavanja teritorijalne celine i izdaje zemlje.

Ovaj sindikat zatražio je i da ministar odbrane bude hitno smenjen i uhapšen. Razlog za krivičnu prijavu protiv aktuelnog ministra odbrane Vojni sindikat Srbije našao je u intervjuu koji je Aleksandar Vulin dao za Večernje novosti, koji su u sindikatu okarakterisali kao defetistički, izdajnički i sumanut i u kojem ministar, prema njihovom mišljenju prekraja vekovne granice srpske države.

Vojni sindikat pozvao je predstavnike medija da danas u Novom sadu prisustvuju, kako su naveli, neustavnom i nezakonitom suđenju Generalnom sekretaru Vojnog sindikata Srbije, Predragu Jeftiću, pred Vojnim disciplinskim sudom u Novom Sadu.

Jevtiću se, tvrde u Sindikatu, sudi zato što je kao sindikalni aktivista, izvršavajući, kako navode, svoju zakonsku dužnost, dao intervju dnevnim novinama u kome je isključivo
preneo stavove i saopštenja Vojnog sindikata Srbije, kao nezavisnog pravnog lica.

U Vojnom sindikatu Srbije smatraju da je Vojni disciplinski sud neustavan jer, kako kažu, nije sud, a sudi kao da to jeste, čak i u ‘’ime naroda’’, a u poslednje vreme, prema saopštenju sindikata isključivo služi administraciji ministra Vulina, za gušenje
sindikalnih sloboda.

Kao primer za to u Vojnom sindikatu navode suđenje Novici Antiću, predsedniku Vojnog sindikata Srbije, posle koga mu je izrečen otkaz sa rada, a isto je učinjeno pre dva dana otkazom predsedniku sindikata Oružara iz Kragujevca, stoji u saopštenju Vojnog sindikata Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.