Sindikat: Nepoznat broj otpuštenih

VIDEO K9: Epidemija korona virusa u godini za nama osakatila je pojedine grane privrede i ostavila veliki broj ljudi bez posla. U Savezu samostalnih sindikata Vojvodine kažu da nema zvaničnih podataka o tome koliko je radnika otpušteno u 2020. godini.

0
25

Privreda je tokom 2020. godine pretrpela velike štete zbog pandemije korona virusa.

Veliki broj radnika u raznim delatnostima dobilo je otkaze, naročito u turizmu gde je, prema nekim procenama, bez posla ostalo oko 90% zaposlenih.

Gotovo da se ne pamti ovako teška godina za privredu, prognoze su loše, a vreme će pokazati kolika je zapravo šteta, navode u Savezu samostalnih sindikata Vojvodine.

Podaci o otpuštenim radnicima su različiti i vaoma neprecizni, kaže Goran Milić, predsednik SSSV. Pre svega, dodaje on, jer je mnogo radnika radilo na crno i nisu imali ugovor o radu.

Neizvesan je i sam počekat naredne godine, kaže Milić i već u januaru, dodaje, Sindikat ne zna šta će biti sa radnicima koji su zaposleni u ugroženim sektorima.

Najugroženiji su, zaključuje on, radnici koji su angažovani na privremeno-povremenim poslovima. Njih je pre početka pandemije, navodi Milić, bilo 69 hiljada, a veliki deo je ostao bez posla.

On očekuje da će se prvi realni rezultati i presek stanja videti u prvoj trećini naredne godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.