Sindikalci novosadskog Doma zdravlja za sutra najavljuju štrajk

VIDEO K9: Nezadovoljni Nacrtom zakona o zaposlenim u javnom sektoru, predstavnici Novog sindikata zdravstva Doma zdravlja Novi Sad najavili su sutra za podne štrajk, koji prema navodima neće remetiti proces rada u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

0
286

Tačno u podne predstavnici ovog sindikata obratiće se medijima i navesti štetnosti Zakona o zaposlenim u javnom sektoru, navodi se u saopštenju.

Zakon o zaposlenima u javnom sektoru, a koju se odnosi samo na zdrvstvo, prosvetu i radnike u socijalnim ustanovama, ali ne na ostale zaposlene u javnom sektoru, izazvao je veliko nezadovoljstvo zdravstvenih, prosvetnih i socijalnih radnika.

Tim povodom sutra u Beogradu u podne biće održana protesna akcija u Beogradu ispred Vlade Republike Srbije.

U isto vreme, zapsoleni u novosadskom Domu zdravlja, a koji pripadaju Novom sindikatu zdravstva obratiće se javnosti i navesti sve štetnosti
ovog zakona koji je na pragu da bude usvojen u Skupštini.

“Odredbe ovog Zakona o zaposlenima u javnom sektoru su zabrinjavajuće, diskrminišuće i vode ka urušavanju poslovnog i porodičnog života. Ovaj zakon anulira Zakon o radu i Kolektivni ugovor. Tražimo da se nacrt zakona o zaposlenima u javnom sektoru povuče.”, navode u Novom sindikatu zdravstva Doma zdravlja.

U sindiaktu smatraju da će za sada samo obaveštavanjem medija postići veći rezultat i skrenuti pažnju na sebe, jer kako kažu, nije im cilj da ugrožavaju svoje pacijente, koji ih kako navode “razumeju, daju podršku i svakodnevno komentarišu i saosećaju sa njima”.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.