SINDIKALCI ĆE NASTAVITI BLOKADU JARINJA

793

Predstavnici sindikalnih organizacija 10 društvenih preduzeća u Leposaviću, na severu Kosova, odlučili su danas da zbog neisplaćenih plata, naredne sedmice nastave blokadu puta Kosovska Mitrovica – Raška, u centralnoj Srbiji.

Put će biti blokiran u mestu Donje Jarinje, gde je bio administrativni prelaz, 14, 15. i 16. avgusta od 10 do 13 časova.

„Ako i to ne da rezultate i ne budu nam isplaćene zaostale privremene novčane nadoknade, od 20. avgusta potpuno ćemo zatvoriti ovaj putni pravac i dežurati 24 časa”, rekao je agenciji Beta jedan od predstavnika sindikata Milomir Perović.

On je dodao da je predstavnik Kancelarije za Kosovo i Metohiju tokom jučerašnjih razgovora na Jarinju „ignorisao zahteve radnika koji su blokirali put i nije imao pravi odgovor ni na jedno njihovo pitanje”.

„Mi ostajemo pri našim zahtevima, a to je da nam se isplate zaostale novčane nadoknade, da se na spisak vrate raseljeni građani sa Kosova i Metohije kojima je isplata ukinuta, i da se umesto onih koji su otišli u penziju, nađu imena radnika kojima se ne uplaćuju zdravstveno i penzijsko osiguranje”, rekao je Perović.

On je najavio da će protest na Jarinju biti masovniji.

„Pridružiće nam se radnici iz opština na severu Kosova i Metohije, ali i južno od reke Ibar”, rekao je Perović i dodao da punu podršku imaju i od pokrajinskog Veća Saveza sindikata Kosova i Metohije., prenosi “Politika”.

1 KOMENTAR

  1. Dobro je što je blokada okončana. Zakon mora da se poštuje i sigurno je da će država ispuniti svoje obaveze. Sindikalci su trebali međutim da se obrate Ministarstvu finansija a ne Kancelariji za KiM.NSZ ne isplaćuje naknade po nalogu Ministarstva a ne Kancelarije čiji je direktor Aleksandar Vulin nekoliko puta javno pozivao da se prekine sa ovom nezakonitom praksom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.