Sigurnost dece putnika zavisi od odraslih

VIDEO K9: U poslednje tri godine 34-oro dece smrtno je stardalo u saobraćaju na našim putevima, rečeno je na Nacionalnoj konferenciji posvećenoj bezbednosti dece kao putnika u saobraćaju održanoj u Novom Sadu. Zaključeno je da bezbednost najmlađih zavisi isključivo od odraslih koji moraju o tome voditi računa u saobraćaju.

0
64

Četvrta po redu nacionalna konferencija posvećena bezbednosti dece kao putnika u saobraćaju održana je danas u Novom Sadu.

Konferenciju je organizovao In koncept Marijana Jovanović u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i Gradskom upravom za saobraćaj i puteve Grada Novog Sada.

Bezbednost dece kao putnika u saobraćaju zavisi isključivo od odraslih. Zbog toga je neophodno apelovati na odrasle da više vode računa o bezbednosti dece u vožnji.

Takođe, kako je istaknuto na ovom skupu, jedane od najčeščih uzroka povreda dece prilikom vožnje je neispravno postavljeno sedište za decu.

Vizija Agencija za bezbednost u saobraćaju je da nijedno dete ne nastrada u saobraćaju, zbog čega je i pokrenuta inicijativa pod nazivom “Nula stradale dece u saobraćajnim nezgodama“

U okviru konferencije donirana su auto-sedišta Dečijem selu u Sremskoj Kamenici i novosadskom taksi udruženju, dok je nagrada konferencije „Najsigurniji zagrljaj 2022“  uručena Institutu za javno zdravlje Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.