Šid: Jačanje industrijskih zona za privlačenje investitora

VIDEO K9: U Šidu su u toku radovi u industrijskoj zoni Adaševci. Sredstva u ovaj projekat, pored opštine Šid, uložila je i Autonomna pokrajina Vojvodina, a predsednik Pokrajinske vlade, koji je juče obišao radove, rekao je da će ova industrijska zona omogućiti toj opštini da privuče veći broj investitora i smanji nezaposlenost.

0
632

U industrijskoj zoni Adaševci u Šidu su u toku radovi prve faze izgradnje pristupne saobraćajnice u dužini od 784 metra, koja će omogućiti pristup radnoj zoni i dalji privredni razvoj opštine Šid.

“Izgradnjom industrijske zone na ovako važnoj lokaciji tačnije auto-putu, na nekoliko kilometara od granice sa Republikom Hrvatskom, opština Šid će imati mogućnost da privlači domaće i strane investitore, što će rezultirati povećanjem broja zaposlenih”, rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Ovo je jedanaesta industrijska poslovna zona, naveo je Mirović, u koju je Pokrajinska vlada uložila svoja sredstva u proteklih godinu dana, a slede naredni projekti čime će se nastaviti sprovođenje ciljeva pokrajinske politike.

Prva faza izgradnje pristupne saobraćajnice omogućiće izgradnju ostalih infrastrukturnih objekata na ovom potezu kao i prilaz budućim korisnicima radne zone Adaševci. U opštini Šid se nadaju da će, zahvaljujući ovom projektu, stopa nezaposlenosti biti osetno smanjena.

Ovaj projekat, čija ukupna vrednost iznosi oko 33 miliona dinara, zajednički finansiraju AP Vojvodina i opština Šid.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.