Šezdeset trojkom do Čortanovaca

VIDEO K9: Od početka ovog meseca meštanima Čortanovaca, koji su ostali bez železničkog prevoza do Novog Sada, na raspolaganju je nova autobuska linija Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća.

175

Obustavom železničkog saobraćaja između Novog Sada i Beograda zbog radova na pruzi kod Stare Pazove i izgradnje vijadukta i tunela kod Čortanovaca, stanovnici tog mesta ostali su bez prevoza, što je JGSP-u bio razlog za uvođenje autobuske linije 63 na relaciji Novi Sad – Čortanovci.

“Nakon iskazane potrebe kao i na zahtev građana i Mesne zajednice Čortanovci, kao i Skupštine opštine Sremski Karlovci uvedena je nova linija 63 koja saobraća od Međumesne autobuske stanice preko Petrovaradina, Sremskih Karlovaca do Čortanovaca. Linija 63 saobraća od 01. oktobra i na relaciji od Novog Sada do Čortanovaca”, navela je Snežana Jaković, portparolka JGSP Novi Sad.

Za početak, kaže Jaković, ova linija se pokazala kao dobar potez.

“Na relaciji od Novog Sada do Čortanovaca ima registrovano 12 autobusnih stajališta, a isto toliko stajališta ima od Čortanovaca do Novog Sada. Cena karte pojedinačne koja se kupuje u autobusu iznosi 200,00 dinara. Ima mogućnost putnici da kupe i dnevnu kartu koja je 450,00 dinara i ona je za neograničeni broj polazaka”, kazala ne Jaković.

Kao i na relacijama u gradu i prigradskim linijama, tako je i za liniju 63 putnicima omogućena kupovina mesečne pretplatne markice, kazala je ona.

Prema njenim rečima, gradski prevoz će pratiti funkcionisanje ove linije naredna tri meseca nakon čega će biti utvrđena ekonomska opravdanost i dalja mogućnost saobraćanja autobusa do Čortanovaca.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.