Šetnja Petrovaradinom pravi izazov

VIDEO K9: Pešačke staze u nekim delovima Petrovaradina danas se nalaze u veoma lošem stanju, a ponegde predstavljaju i pravu opasnost za pešake, naročito starije sugrađane, upozoravaju u Udruženju Centar Petrovaradin.

461

Najprometnije pešačke staze u Perovaradinu, naročito one u okolini pijace, odavno su propale i predstavljaju veliku poteškoću pešacima, žale se sugrađani iz ovog dela grada.

Udruženje Centar Petrovaradin ponovo je po ovom pitanju apelovalo na nadležne da reše ovaj problem.

“Takve su da, jednostavno, kada vozite bebu u kolicima, čekate da vidite hoće li beba ispasti iz njih, ili će sama sebi jezik da pregrize. Mi molimo da se ove pešačke staze urade već odavno. Stiglo se do ulaza u malu školu, do ulice i tu se stalo. Jednom bi trebalo da, kada se nešto počne raditi, da se onda ide do kraja, da se to i završi. Nekako je kod nas postala navika da se počne, krene i onda se na pola puta stane”, rekla je Mira Mirković iz Centra Petrovaradin.

Ovo nije i jedini saobraćajni problem na čije rešavanje čekaju u Petrovaradinu, rekla je Mirković, poput prometnog teretnog saobraćaja čije su izmeštanje takođe tražili, ili izgradnje pešačke staze prema Mostu slobode.

“Evo ja u ime građana, u ime svih majki, baka, deda, molim da nam odrade pešačke staze u Petrovaradinu, da babe i dede ne lome noge, ne upadaju u rupe, da majke mogu lepo da voze svoje bebice u kolicima. Ako već ne možemo da dobijemo neke važnije stvari, kao što su neka kapitalna ulaganja, to valjda nije problem. To može i iz održavanja da se uradi”. apelovala je Mirković.

Šetnja ovim delom Petrovaradina je proble i za vešte pešake, zaključila je Mirković, a za ostale pravi izazov u izbegavanju opasnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.