“Šetnja kroz vreme” vojvođanskih penzionera

VIDEO K9: Udruženje penzionera grada Novog Sada bilo je domaćin književnog druženja starijih pod nazivom "Šetnja kroz vreme". Na putopisnom druženju dodeljene su nagrade i pohvale autorima radova koji su učestvovali na konkursu za najbolji putopis, "Draganova nagrada 2017." u organizaciji Udruženja "Snaga prijateljstva - Amiti".

0
780

Konkurs “Draganova nagrada” ima za cilj da podrži aktivno treće doba i doprinese stvaranju okruženja u kome će stariji biti poštovani na način na koji to uistinu zaslužuju.

“Šta im želimo time? Želimo više stvari da postignemo. Prvo želimo da stari ljudi koji često posle odlaska u penziju povlače se iz zajednice, povlače se iz života ili svode svoje aktivnosti na neke najelementarnije ili ono što im je najbliže i što ima pri ruci, a ovo su sad neki novi izazovi. Mi ih pozivamo kroz ovaj konkurs da se vrate lepoj reči, pisanju i da pišu svoja sećanja i svojih putovanja, pa neki pišu putovanja za prve đačke ekskurzije, neki pišu sa lepih putovanja za vreme bivše Jugoslavije kako je to izgledalo, neki pišu sa putovanja aktuelnih, koje su imali prošle godine”, rekla je Nadežda Satarić iz Udruženja “Snaga prijateljstva Amity”.

Na konkursu je učestvovalo 192 autora, a 15 nagrađenih i 15 posebno pohvaljenih putopisa objedinjeni su u publikaciju “Šetnja kroz vreme”, koja je podeljena u pet kategorija – priče iz inostranstva, priče iz Srbije, ženske putopisne priče, muške putopisne priče i putopis u pesmi.

“Mogu da kažem da je naš kolega Novosađanin dobitnik prve nagrade i veoma smo sretni i zadovoljni zbog toga, a posebna je privilegija družiti se sa toliko talentovanim ljudima. Znate, kada počnete da radite sa generacijom trećeg doba i da radite u domenu kulture, vi se počnete susretati sa ljudima sa raznoraznim mnogostrukim talentima, umetničkim talentima i ostanete zatečeni da kroz ceo svoj život nisu stigli, ni postigli da izraze svoje talente sve dok nisu otišli u penziju”, navela je Olga Kovač iz Udruženje penzionera grada Novog Sada.

Na druženju su podeljene 4 nagrade i 3 posebne pohvale autorima koji dolaze iz Vojvodine. Prva nagrada je trodnevno putovanje za dvoje u Vrnjačku Banju, druga je novac za večeru sa dragom osobom, dok je treća nagrada bila u vidu skromnog poklona.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.