Seti se! Svaki dan!

VIDEO K9: 15. februara biće obeležen Svetski dan dece obolele od raka. Na Trgu slobode, tim povodom, biće održana humanitarna manifestacija koju organizuje Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka.

419

Dan dece obolele od raka NURDOR obeležava svake godine, a ovaj put pripremili su nešto potpuno drugačije. Naime u čak 14 gradova u našoj zemlji na isti način u isto vreme simbolično će biti pušteni baloni ka nebu.

U našoj zemlji svakog dana jedno dete oboli od raka, a jedno dete nedeljno ne uspe da se izbori sa ovom bolešću. Najčešći oblik maligniteta kod dece jeste leukemija, a na svu sreću, proces izlečenja je optimističan, kažu iz NURDOR-a.

Osim u Novom Sadu, u nedelju 15. februara baloni će biti pušteni i u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Smederevu, Čačku, Ivanjici, Subotici, Zrenjaninu, Rumi, Novom Pazaru, Smederevskoj Palanci i Leskovcu.

Nacionalno udruženje dece obolele od raka poziva sve ljude dobre volje da se pridruže ovom događaju i odaju pomen mališanima koji nisu više sa nama, ali i podršku onoj deci koja se sa ovom opakom besešću bore.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.