Šesti protest zbog vode u Zrenjaninu

VIDEO K9: I prošla subota u Zrenjaninu je bila u znaku protesta građana zbog pijaće vode, šestog po redu u ovom gradu u organizaciji Udruženja Zrenjaninska akcija.

0
9

U subotu, 4. septembra, održana je šesta po redu protestna vožnja za zdravu pijaću vodu u Zrenjaninu.

Udruženje Zrenjaninska akcija, koje organizuje ove proteste, u subotu je organizovalo i takmičenje u brzom ispijanju flaširane vode kao pandan Danima piva u gradu koji, kao što nema ispavnu pijaću vodu, nema ni pivaru.

Na protestu su okupljeni očekivali gradonačelnika Zrenjanina, kom su, pored poziva da dođe, uputili i nekoliko pitanja. Gradonačelnik nije došao pa su pitanja i ovog puta ostala bez odgovora.

Zahvalivši se svim sugrađanima koji podržavaju borbu za zdravu pijaću vodu Bekim Rukeci iz Zrenjaninske akcije rekao je da će uskoro početi sudski procesi u vezi sa Fabrikom vode te da se zna da će na gubitku i ovog puta biti stanovnici Zrenjanina.

Rukeci je posebno naglasio da je voda javno dobro od strateškog značaja i da kao takva ne sme biti predmet slobodne trgovine i profita.

On je najavio i da će Zrenjaninska akcija krenuti sa aktivnostima u cilju stavljanja van snage Izmena Zakona o komunalnim delatnostima iz 2018. godine.

U svom dopisu gradonačelniku Zrenjanina, u kom je pozvan da dođe na protest koji je održan u subotu, Zrenjaninska akcija iznela je 4 zahteva.

Naime, traže čistu i zdravu vodu u slavinama, do tada traže 2l vode po članu domaćinstva za početak svim građanima koji primaju socijalnu pomoć, koji rade za minimalac, koji primaju dečiji dodatak i svim petočlanim porodicama.

Sem toga, zahtevaju i krivičnu odgovornost svih koji su bili uključeni u fijasko sa Fabrikom vode, bilo da su bili u prethodnoj ili su u sadašnjoj vlasti i, na kraju, u rešavanje problema u vezi sa vodoom traže učešće stručne i opšte javnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.