Šest miliona dinara za obuku talentovanih đaka na Andrevlju

Projekat obuke talentovanih učenika osnovnih i srednjih škola s teritorije AP Vojvodine započet je danas u Centru za privredno-tehnološki razvoj „Andrevlje”.

0
63

Tokom pet nedelja đaci iz ukupno dvadeset srednjih škola učestvovaće u raznim aktivnostima iz oblasti prirodnih i društvenih nauka, umetnosti i kulture, s ciljem podizanja kvaliteta obrazovno-vaspitnog procesa.

Prvu grupu đaka dočekala je pomoćnica pokrajinskog sekretara za obrazovanje Milica Vučićević, koja im je poželela dobrodošlicu i ugodan boravak za vreme trajanja obuke.

„Ideja nam je bila da prepoznamo talenat i adekvatno ga nagradimo u okviru naših mogućnosti. Želeli smo da vam u ovom prelepom okruženju omogućimo da negujete i razvijate talenat koji posedujete. Verujem da je pred vama ugodnih šest dana tokom kojih ćete steći lepa prijateljstva, nova znanja i saznanja na predavanjima i radionicama koje smo osmislili i pripremili za vas i da ćete uživati u prirodi i ovim prvim prolećnim danima”, rekla je Vučićevićeva.

Na konkurs, koji je trajao od prvog do osmog marta, prijavilo se ukupno četrdeset srednjih škola s teritorije AP Vojvodine, od kojih je odabrano dvadeset. Projekat se realizuje u saradnji s Pokrajinskim sekretarijatom za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, a za te namene opredeljeno je šest miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.