Šešelj: Srbija na dve stolice

VIDEO K9: Ekonomski prosperitet Srbije zavisi i od odnosa vlasti prema uvozničkim lobijima, s kojima bi radikali znali kako da se obračunaju, rekao je predsednik ove stranke doktor Vojislav Šešelj u emisiji Otvoreni ekran. Bitnija od toga je spoljna politika u kojoj moramo imati sigurnu poziciju u budućoj preraspodeli interesnih sfera između Rusije i Amerike, naveo je lider radikala.

2
716

Godina 2016. bila je jedna u nizu teških godina za građane Srbije, godina ekonomske krize i produbljene socijalne bede, ocenio je predsednik Srpske radikalne stranke, uz jednu značajnu svetlu tačku.

“Imali smo uspešnu poljoprivrednu godinu i to nas je spasilo, to nas je izvuklo. Inače, da godina nije bila rodna, ko zna kako bi onda to sve izgledalo. Vlast se trudila da predstavi narodu mnogo bolju sliku stanja u društvu nego što je ono stvarno, dakle, neku ružičastu sliku, ali narod gleda televiziju, pa poveruje čelnicima vlasti, a onda se vrati u svoju realnost i vidi da nema ništa”, rekao je Šešelj.

Ovakvo stanje potrajaće dok Srbija, kako je rekao, sedi na dve stolice, pokušavajući da uđe u Evropsku uniju, u kojoj nas, smatra Šešelj, ne čeka ništa dobro. Toga se, naveo je predsednik radikala, treba odreći i krenuti u integracije sa Rusijom, kroz sve oblike istočnoevropskih i evroazijskih integracija, jer tamo postoje neograničeni resursi prirodnih bogatstava.

“Sve što nam je potrebno možemo kupiti jeftino, a možemo da prodamo sve što proizvedemo, bukvalno sve. Međutim, kod nas još postoje razni lobiji koji nas upropašćavaju. Naprimer, taj uvoznički lobi koji forsira uvoz hrane sa zapada i uništava se naša poljoprivreda. Vlada je bila donela odluke o plaćanju posebnih taksi na uvoz mleka, mesa i tako dalje, to su oni prevalmani, a čujemo, to su sad ukinuli. Kažu, pojeftiniće mleko. Na koji način? Pojeftiniće nam nemačko mleko, a domaći proizvođači će da propadnu”, naveo ej Šešelj.

Kroz podsticaje domaćim proizvođačima i uz druge posebne mere, obačun sa uvozničkim lobijem je moguć, istakao je Šešelj, što bi radikali i uradili ukoliko dođu na vlast na predstojećim predsedničkim, a moguće i parlamentarnim izborima.

“Na primer, ja bih kao ministar finansija stalno im slao inspekcije, svim firmama koje se bave uvozom hrane i terao mak na konac, kažnjavao šta god nađem neispravno. A lepo diskretno savetovao ‘okanite se mleka, ima ga ovde previše’, ‘okanite se mesa, ima ga ovde previše’, ‘ne uvozite meso staro 20 godina, imamo mi svoje meso’. Znači, ne bismo zabranjivali, nego im stavljali do znanja da to nije društveno poželjno”, kazao je Šešelj.

Nakon izlaska Velike Britanije, moguće promene vlasti u Francuskoj i aktuelnih političkih previranja, Evropska unija propada, uveren je Vojislav Šešelj, a budu ća slika sveta, pa i našeg regiona, kako je rekao, zavisiće od toga kako se dogovore Vladimir Putin i Donald Tramp.

U tim očekivanim pregovorima Rusije i SAD oko nove preraspodele interesnih sfera, naša zemlja će, rekao je on, morati u tom momentu da ima silu zaštitnicu, a Rusija je, zaključio je Šešelj, prirodni zaštitnik Srbije.

Kompletnu emisiju “Otvoreni ekran” mozete pogledati OVDE.

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.