Šešelj ne odustaje od skupa u Hrtkovcima

VIDEO K9: Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj rekao je danas da će radikali održati skup u Hrtkovcima u nedelju, bez obzira i na drugu zabranu tog događaja. Ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik vlade Nebojša Stefanović ponovio je da su svi skupovi u Hrtkovcima zabranjeni i da je uveren da će policija biti sposobna sprovede tu odluku.

0
371

Vojislav Šešelj najavio je da će radikali da idu u Hrtkovce bez obzira na pravni ishod te odluke. Režim je, prema njegovim rečima, svestan da nema osnova za zabranu, ali na ovaj način žele da, kako je naveo, “umore SRS da se bore za osnovna prava”.

“Prvo su zabranili miting bez ozbiljnih argumenata, mi smo se žalili Ministarstvu unutrašnjih poslova, koje je zabranu potvrdilo, pa smo onda podneli tužbu Upravnom sudu, koji je poništio odluku i vratio na ponovno odlučivanje”, rekao je Šešelj.

akon što su, kako je rekao, radikali ispunili dodatne zahteve, podneli su ponovo žalbu i čekaju rešenje po toj žalbi.

Ukoliko miting ne bude odobren, članovi SRS otići će, naveo je Šešelj, u Hrtkovce, ”sesti na livadu” i pošto neće moći da se obrate, jer neće biti razglasa, klimaće glavom građanima koji će, uveren je lider radikala, “razumeti šta hoće da im poruče”.

On je dodao da, ukoliko se dozvoli održavanje skupa, radikali će održati miran miting na kojem će izneti svoje političke stavove.

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ponovio je danas da su svi skupovi u Hrtkovcima zabranjeni, te da je uveren da će policija biti kadra da tu odluku sprovede.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.