Sertifikati za računovođe

VIDEO K9: Društvo računovođa i revizora Zrenjanin je protiv toga da se poslom računovođe bave lica koja nemaju profesionalna stručna zvanja u računovodstvu i da je neophodno da se ta lica sertifikuju, izjavila je Dušanka Buzadžija, zakonska zastupnica tog Društva.

0
64

Društvo računovođa i revizora Zrenjanin osnovano je 1954. godine, a već dvadeset godina diplomirani ekonomista Dušanka Buzadžija, zakonski zastupnik društva, bori se za status i profesionalizam računovođa i revizora.

2006. godine društvo je poslalo Ministarstvu finansija dopis za sertifikovanje profesionalnih, stručnih zvanja u računovodstvu kako bi se selektovalo ko vrši sastavljanje, slanje i obradu finanijskih izveštaja.

Društvo računovođa i revizora Zrenjanin na prvom mestu ističe značaj postojanja profesionalnih stručnih zvanja, a zahtevaju da ona budu uvedena i kod budžetskih korisnika.

Dušanka Buzadžija je apelovala na sve privredne subjekte u gradu da pomognu društvu da postane član Međunarodne federacije računovođa što bi smanjilo troškove odlaska do Beograda i troškove naknada i literature, a samim tim pomogli bi da se u gradovima širom Srbije organizuje i edukacija i polaganje profesionalnih stručnih zvanja u računovodstvu.

Preuzeto od KTV Zrenjanin

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.