Septembarski dobrovoljci ispraćeni u Vojsku Srbije

VIDEO K9: U Centru Ministarstva odbrane Novi Sad 26 kandidata danas je potpisalo ugovore o dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u septembarskom uputnom roku.

0
49

Ceremonija ispraćaja 21 kandidata na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i 5 na vojno-stručno osposobljavanje za rezervne oficire, u septembarskom uputnom roku, upriličena je danas u Centru Ministarstva odbrane Novi Sad. Momci i devojke, koji su ispunili sve propisane uslove, potpisali su ovom prilikom ugovore.

Načelnik Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Novi Sad potpukovnik Dragan Dimoski pozvao je sve one koji su zainteresovani za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem, u decembarskom roku da se prijave dolaskom u neku od kancelarija MO na teritoriji Južno-bačkog upravnog okruga, elektronskim putem preko portala eUprava ili u ekspoziturama “Pošta Srbije”.

Na odvažnosti i spremnosti da odgovore na poziv Vojske Srbije, kandidatima je čestitao zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac, koji je istakao da je Grad uvek tu, spreman da podrži i doprinese poboljšanju položaja pripadnika snaga bezbednosti.

“Siguran sam da ćete u narednih šest meseci steći veliko i bogato iskustvo, mnogo novih znanja i veština koje će vam koristiti, ne samo kao profesionalnim vojnicima, već i u nekim drugim profesijama. Očuvanje mira i stabilnosti je imperativ u radu našeg državnog rukovodstva, ali to ne znači da ne treba da imamo snažnu i moderno opremljenu vojsku koja je spremna da reaguje u vanrednim okolnostima, odnosno, u svim situacijama koje ugrožavaju bezbednost ljudi i imovine”, izjavio je Crnobarac.

Dok se nalaze na odsluženju vojnog roka, kandidati će svakog meseca primati novčane nadoknade, a nakon toga mogu da konkurišu i zasnuju radni odnos u Vojsci Srbije kao profesionalni vojnici.

Budući vojnici će vojni rok služiti šest meseci, u tri faze. U prvoj će 1,5 mesec biti u lokalnim Centrima za osnovnu obuku, zatim u drugoj fazi u Centrima za specijalističku obuku i poslednja tri meseca provešće u jedinicama Vojske Srbije. Obuka za rezervne oficire realizuje se dva puta godišnje, u Vojnoj akademiji u Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.