Seminar “Sportski rezultat kao izazov”

VIDEO K9: Cilj 8. Stručnog seminara pod nazivom “Sportski rezultat kao izazov” koji je održan juče u amfiteatru SPENS-a, jeste da se poveća kvalitet i da se što brže reše sve nedoumice koje se javljaju u radu sa sportistima, istaknuto je u Pokrajinskom sekretarijatu za sport i medicinu sporta, koji je ove godine seminar održao u saradnji sa Košarkaškim savezom Vojvodine i Vojvođanskim udruženjem košarkaških trenera.

478

Svake godine Pokrajinski sekretarijat za sport i medicinu sporta organizuje stručne seminare kako bi se sportski radnici usavršavali i upoznali sa najnovijim tehnologijama rada, a ove godine on je ostvaren u partnerstvu sa Košarkaškim savezom Vojvodine i Vojvođanskim udruženjem košarkaških trenera.

“U razgovoru sa samim trenerima, oni su istakli teme koje su njima posebno interesantne i koje im predstavljaju prepreke u daljem radu sa mlađim kategorijama”, rekao je dr Nenad Sodarov iz Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta.

Cilj ovog seminara jeste da nove tehnologije, dostignuća, ali i zakoni, budu što dostupniji sportskim radnicima.

“Ovo je jedna sjajna akcija gde će biti danas tri različita predavanja i mislim da je to jako dobra stvar i za klubove i za udruženja i za sve one koji se bave sportom, da im ovi novi zakoni, pravila i sve ove nove informacije koje nisu dostupne, na neki način budu dostupne kroz ovo danas druženje”, naveo je Zlatko Bolić, potpredsednik Košarkaškog saveza Vojvodine.

Teme koje su predstavljane odnosile su se na psihologiju sporta, uticaj novih tehnologija na pripremu utakmice i nadzorom nad stručnim radom i zakonskim okvirima.

“Ono što je jako bitno je da prođemo šta su to zakonski okviri i da pomognemo i da dajemo sugestije našim kolegama, trenerima i uopšte stručnoj organizaciji, na koji način da se unapredi stručni rad u sportu”, istakao je Mihajlo Miletić, stručni sportski nadzornik.

Seminaru, koji je održan u Velikom amfiteatru SPENS-a prisustvovalo je oko 50 sportskih radnika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.