Seminar o nauci o podacima na FTN

VIDEO K9: Od nedelje 14. do nedelje 21. maja na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu će biti održan međunarodni stručni seminar "The Shape od Data". Tema seminara, u organizaciji Udruženja studenata elektrotehnike Evrope, jeste nauka o podacima.

0
495

U sedmodnevnom seminaru na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu će učestvovati 12 studenata sa uglednih Univerziteta Evrope, kao i 20 studenata sa novosadskog Univerziteta.

Tema seminara je nauka o podacima, a učesnici će imati priliku da sa mentorima vodećih IT kompanija iz Novog Sada i Beograda rade na usavršavanju svojih veština.

“Cilj ovog seminara je da participanti koji su zainteresovani za temu “Data Science” saznaju nešto više o tome i dublje prodru u samu temu. Profesori sa fakulteta i iz kompanija će držati predavanja, oni su stručnjaci iz ove oblasti. “Data Science” je oblast koja je tek sad počela da se razvija i to je trenutno popularno, hteli smo da studentima što više približimo tu temu, jer na fakultetu nemaju mnogo prilike da čuju o tome, pošto je još uvek sve novo”, rekla je Tijana Stanojković, koordinator seminara.

“Nauka o podacima” je tema ovogodišnjeg seminara upravo iz razloga što ova oblast u poslednjih nekoliko godina važi za jednu od najperspektivnijih i najvažnijih IT oblasti. To je disciplina koja spaja računarske nauke, statistiku iz matematike i programiranje.

“U principu, nauka o podacima u smislu njihovog skladištenja i njihovog kasnijeg generisanja i korišćenja. Na primer, kad imate neku veliku firmu sa gomilom baze podataka, oni sve to skladište negde, međutim treba im nešto da filtrira sve te podatke kako bi oni mogli da statistikom izvuku šta je bilo dobro proteklih godina kod njih što su radili, šta je bilo loše, na čemu treba da porade, šta je bilo dobro i šta treba dalje da nastave da implementiraju”, navela je  Stanojković.

Organizatori iz Udruženja studenata elektrotehnike Evrope imaju za cilj da ovim seminarom spoje interesantno i korisno, podstaknu znanje i razvoj novih ideja i istovremeno uspostave dugotrajnu saradnju i prijateljsvo među budućim inženjerima Evrope.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.