“Selo u gradu” u Novom Sadu

VIDEO K9: Tokom vikenda na Trgu Republike održana je manifestacija pod nazivom "Selo u gradu", koju je organizovalo Udruženje građana „Tradicija, koreni i kulturno nasleđe".

0
584

Novosađani su proteklog vikenda u srcu grada mogli da upoznaju tradiciju, običaje i kulturno nasleđe iz raznih delova Srbije.

“Imamo interesantne izlagače iz Banata, iz Bačke, došli su nam sa prostora Kosova i Metohije, predstavili su svoje tradicionalne rukotvorine i predstavili su svoje zanatske proizvode iz kućne radinosti i predstavili su svoje kulinarske specijalitete. Imamo turističku ponudu. Zadovoljni smo saradnjom koja je uspostavljena na jednoj našoj manifestaciji, odnosno manifestaciji Selo u gradu prošle godine”, istakao je Dragan Popović, organizator manifestacije.

Poljoprivrednici, ali i udruženja predstavili su raznovrsne proizvode iz svojih krajeva, među kojima su vina, cveće, nakit, kolači, narodne nošnje i brojni drugi.

Ideja manifestacije jeste podrška razvoju poljoprivrednih gazdinstava na selu kroz predstavljanje njihovih proizvoda krajnjim korisnicima.

“Cilj manifestacije je da poljoprivredna gazdinstva koja imaju svoj proizvod, dođu u direktan kontakt sa krajnjim korisnikom i da kroz taj direktan kontakt mogu da analiziraju svoj proizvod koji su doneli. Da li on takav kakav je napravljen odgovara tržištu, da li ga može u dovoljnoj količini proizvesti ili pak ako nešto treba menjati u tom proizvodu da u toj direktnoj komunikaciji sabere sve negativnosti”, naveo je Popović.

On je podsetio da je ovoj manifestaciji prethodilo pojedinačno predstavljanje sela sa prostora Vojvodine koje je trajalo tokom zimskog perioda, dok je ovo drugi put da su sva ta sela okupljena na jednoj manifestaciji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.