Selektovano 29 filmova za “Uhvati film”

VIDEO K9: Završena je selekcija filmova na temu invaliditeta koji će biti prikazani u oktobru u Kulturnom centru Novog Sada na 21. Međunarodnom filmskom festivalu Uhvati film.

0
44

Od ukupno 454 filmova koji su pristigli iz svih krajeva sveta, žiri 21. Međunarodnog filmskog festivala Uhvati film, odabrao je 29  najboljih ostvarenja iz 18 država.

Ovaj festival kratkometražnih filmova biće održan u oktobru u bioskopu Kulturnog centra Novog Sada. Reč je o jedinom regionalnom filmskom festivalu o invalidnosti, ali i najpristupačnijem u regionu, koji se održava sa ciljem afirmacije domaćih i inostranih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova, čiji su akteri osobe sa invaliditetom, kao i promocije mogućnosti i izazova osoba sa invaliditetom kroz umetnost, sa posebnim osvrtom na višestruko marginalizovane grupe.

Uhvati film, pored Novog Sada, svoja izdanja ima i u Rijeci, Banjaluci i Kotoru. Kao i prethodne godine, svi filmovi će biti opisno titlovani, audio-opisani i sinhronizovani na srpski i prevedeni na srpski znakovni jezik. Uhvati film dobitnik je nagrade Prvi glas građana u okviru kampanje Pokretači promene 2022, koju je organizovala Beogradska otvorena škola zbog čega se estival ove godine održava pod sloganom Pokrenimo promene.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.