“Sekvence grada” na jarbolima

VIDEO K9: U Limanskom parku od srede pažnju prolaznika privlače brojni živopisni jarboli. Reč je o izložbi na otvorenom pod nazivom Sekvence grada.

0
75

Izložba pod nazivoom „Sekvence grada“ koja je postavljena na Subinom platou, na 49 jarbola u Limanskom parku, peta je po redu ovakve vrste priređena u Novom Sadu.

Zamisao izložbe jeste da napravi spoj umetnnosti i stvarnosti, odnosno nesmetane komunikacije sa prolaznicima te proširi dejstvo umetnosti u društvo.

Umetnici čiji su radovi predstavljeni su  Danijel Babić, Goran Despotovski, Mileta Poštić, Stefan Lukić, Nemanja Lađić, Ivan Šuletić, kao i Milan Bosnić i Milica Milićević ispred umetničke grupe „Distruktura”.

Podsetimo, tokom prošle godine kada je Novi Sad nosio titulu Evropske prestonice kulture na ovoj galeriji na otvorenom upriličene su 4 izložbe koje su kroz najaktuelnije teme okupile domaće i evropske umetnike.

Galerija na otvorenom realizovana je u sklopu čak 40 hiljada kvadratnih metara infrastrukturnih projekata Evropske prestonice kulture, koji su podrazumevali obnovu, rekonstrukciju i izgradnju novih prostora za kulturu, koji nastavljaju svoj umetnički život i nakon godine titule.

Projekat je deo aplikacione knjige iz 2016. godine na osnovu koje se Novi Sad kandidovao za Evropsku prestonicu kulture, a implementira ga galerija „BelArt” koja je umetnički koncept ovog prostora izradila na osnovu arhitektonsko-urbanističke ideje uređenja Limanskog parka, potekle od strane arhitekte Save Forkapića, 2005. godine.

Izložba „Sekvence grada“ postavljena je 1. februara povodom Dana grada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.