Šefovi diplomatija zapadnobalkanske šestorke u Skoplju

Ministri spoljnih poslova i ministri energetike zapadnobalkanske šestorke razgovaraće 9. i 10. februara u Skoplju o jačanju regionalne saradnje i pripremama za naredni Samit o Zapadnom Balkanu koji će biti održan u julu u Trstu. Zapadnobalkansku šestorku čine Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo, Makedonija i Srbija.

0
304
Processed by: Helicon Filter;

Delegaciju Srbije predvodiće šef diplomatije Ivica Dačić, a na sastanku ministara energetike učestvovaće resorni ministar Aleksandar Antić, najavljeno je Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Na sastanku šefova diplomatija učestvovaće i evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han, državni podsekretar Ministarstva inostranih poslova Italije Vićenco Amendola, kao i generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović.

Posle odvojenih sastanaka ministri spoljnih poslova i ministri energetike, kako je najavljeno, održaće i zajedničku sesiju.

Na sastancima će, pored drugog, biti reči o saradnji u regionalnim inicijativama, boljem povezivanju u regionu na infrastrukturnom i energetskom planu, ekonomskoj saradnji u regionu, vladavini prava i borbi protiv korupcije, evropskoj integraciji regiona.

Ministri će razgovarati i o obavezama koje proističu iz učešća u Berlinskom procesu i pripremama za naredni samit koji će se održati 12. jula u Trstu. (Beta, RTV)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.