Šef Delegacije EU u poseti Novom Sadu

VIDEO K9: Šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Emanuel Žiofre razgovarao je danas u Novom Sadu s gradonačelnikom Milošem Vučevićem o aktuelnim lokalnim i evropskim temama.

0
9

Šefu Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Emanuelu Žiofreu, dobrodošlicu u Novi Sad poželeo je u Gradskoj kući gradonačenik Miloš Vučević koji je izrazio zahvalanost na dosadašnjoj dobroj saradnji i podršci EU kapitalnim infrastrukturnim projektima u našem gradu.
Zvaničnici su se, kao je saopšteno, osvrnuli na brojne aktivnosti koje se realizuju u Novom Sadu kao aktuelnoj Evropskoj prestonici kulture i ocenili da interkulturalni dijalog ima veliki značaj za čvršće povezivanje zemalja u Evropi. Bolje međusobno razumevanje, kako su naglasili, doprinosi i boljim odnosima između država. Na sastanku je zaključeno da su mir i stabilnost ključni za dalji razvoj regiona, te da je veoma važno da se prepoznaju elementi zajedništva i da se ujedinjeno deluje na principima najviših humanističkih vrednosti. Vučević je naglasio da je Novi Sad oduvek primer harmoničnog suživota ljudi različith nacija i veroispovesti, te da je tradicija negovanja različitosti bitan faktor koji je doprineo da Novi Sad postane deo najznačajnijeg evropskog projekta u kulturi. Projekat EPK, prema njegovim rečima, dao je Novom Sadu priliku da pokaže inovativnost, da ojača kapacitete, poboljša infrastrukturu i da postane mesto pozitivnih primera i dobrih praksi, a poruka koja se šalje iz Novog Sada jeste da Srbija nastoji da uvek bude promoter politike razgovora, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.