Sednica Vlade Republike Srpske u Srebrenici

U zgradi gimnazije u Srebrenici danas je počela sednica vlade Republike Srpske kojoj prisustvuje i predsednik tog entiteta Milorad Dodik, ministri iz RS u Savetu ministara BiH, načelnici i gradonačelnici lokalnih zajednica Birča i Podrinja.

0
10

Sednica vlade RS u Srebrenici zakazana je povodom današnjeg glasanja u Generalnoj skupštini UN o rezoluciji o Danu sećanja na genocid u Srebrenici 1995.

Kako javljaju sarajevski mediji, u Srebrenici je od sinoć uočljivo pojačano prisustvo policije sa dugim cijevima, a na ulicama se mogu videti oklopna vozila.

Pre dolaska u Srebrenicu Dodik je sa delegacijom posetio Bratunac gde su položili vence na lokalnom groblju

U Srebrenicu je danas došao i Nerin Dizdar, ministar raseljenih osoba i izbeglica u Federaciji BiH da, kako je rekao, pruži podršku Srebreničanima i da pošalje poruku da usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici nije ničiji poraz osim poraza genocidnih politika, a i onih koji genocid negiraju.

On je pozvao “ljude u BiH i Srbiji da otkinu lance politika koji ih stalno guraju u priču da je zločin kolektivni, da su zločinci narodni heroji i da je odustajanje od branjena neodbranjivog njihov poraz”.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Srebrenici da će Vlada RS u narednih trideset dana sačiniti sporazum o mirnom razdruživanju, koji će uputiti Federaciji Bosni i Hercegovini.

Dodao je da je na sednici razmatrana aktuelna situacija povodom Rezolucije o Srebrenici, o kojoj će se danas glasati u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN), ocenivši da se tom rezolucijom plasira teza o Srbima kao “genocidnom narodu”. (Beta)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.