Sednica Pokrajinskog socioekonomskog saveta

VIDEO K9: U okviru priprema i realizacije pokrajinskog budžeta za narednu godinu, danas je zasedao Pokrajinski socioekonomski savet. Predstavnici sindikata i poslodavaca ocenili su kao pozitivnu činjenicu da, sada već tradicionalno, Savet pred kraj godine raspravlja o budžetu za nerednu godinu.

0
570

Kako je i ranije saopšteno, budžet pokrajine za narednu godinu je razvojni, što obuhvata i privredu, a u Uniji poslodavaca kažu da je privredi razvoj svakako potreban.

“Ako bude onako kako je planirano da je prioritet razvoj, a ono što mi tražimo jeste rast bruto domaćeg proizvoda i kad to vidimo u budžetu postoje stavke kojima se podstiče rast privrede, mi smo zadovoljni”, naveo je Stanko Krstin iz Unije poslodavaca Vojvodine.

Kako je budžet za narednu godinu već usvojen na prethodnoj sednici Skupštine Vojvodine, današnja sednica Socioekonomksog saveta može se smatrati tehničkom, jer izmene više nisu moguće, ali je dobro da se predstavnici sindikata i poslodavaca upoznaju sa merama vlade, ocenjuju u sindikatima.

Što se tiče funkcionisanja samog socioekonomskog saveta, sve je ostalo isto.

“Samo to da je ostao na nivou prošlogodišnjeg budžeta od osam miliona, od toga je veći deo za finansiranje kancelarije i zaposlenih u njoj i to je to”, rekao je Goran Milić iz Saveza samostalnih sindikata Vojvodine.

Današnja sednica je bila tehnička, rekao je Milić, navodeći da se među tačkama našlo i usvajanje tehničkog plana za narednu godinu, biranje sekretara za mandatni period od dve godine, analiza konferencije i na kraju sednice usvajanje zaključaka, čime je okončano i poslednje zasedanje Socioekomoskog saveta APV za ovu godinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.