Sedmi festival veteranskog folklora „Ravnica”

Sedmi festival veteranskog folklora „Ravnica” biće podržan u subotu, 26. novembra 2022. na pozorišnoj sceni Gimnazije „Laza Kostić” u Novom Sadu sa početkom u 18 sati.

0
48

Veteranski festival folklora „Ravnica“ u organizaciji Kulturno-umetničkog društva „Nera” pod pokroviteljstvom Gradske uprave za kulturu grada Novog Sada, već tradicionalno okuplja kulturno-umetnička društva iz svih krajeva Srbije i regiona a ove godine gostuje i dijaspora – Srpski kulturni centar „Stevan Mokranjac” iz Beča. Cilj festivala je negovanje i promovisanje kulture i tradicije Srbije pesmom, igrom, muzikom i nošnjom. Organizatori festivala „Ravnica” članovi kulturno-umetničkog društva „Nera” sebi postavljaju nove ciljeve, da svake godine festival bude još bolji i da ne izneveri očekivanja publike i učesnika, koji su iz godine u godinu sve brojniji, kažu organizatori.
Oni dodaju i da je festival „Ravnica” način da svom gradu darujemo deo atmosfere i energije koju osećamo kao igrači KUD „Nera”, te da čuvamo srpsko kolo koje je upisano i na Unesko listu baštine sveta kao važan deo našeg kulturnog nasleđa, naročito u godini kada Novi Sad nosi titulu Evropske prestonice kulture

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.