Sećate li se priče o porodici Đurkić? Konačno, dobijaju novi dom!

VIDEO K9: Sedmočlana porodica Đurkić koja je od početka godine u potrazi za novim domom, uskoro će zahvaljujući nesebičnoj pomoći sugrađana i Udruženja građana Novi Sad, napustiti baraku kod kasarne na Limanu 4.

0
2885
Pomoć je prikupljena u dovoljnom iznosu da obezbedi kuću za Đurkiće, koji što pre moraju da napuste baraku u kojoj su živeli prethodnih 14 godina, jer je ta lokacija privatizovana.
“Do sada smo zajedno sa građanima sakupili preko 900.000 dinara, što je onako jedna ogromna cifra s obzirom da su građani to uplaćivali, da nisu privatne firme, kompanije. Tako da su Novosađani stvarno pokazali dobru stranu i dobru sliku da nebitno ko je ko i ko je šta, da bukvalno pomažu svima na bilo koji način”, kaže Goran Bajšanski, iz Udruženja građana Novi Sad.
Bajšanski dodaje da Udruženje ne staje sa akcijama prikupljanja pomoći i da je trenutno aktuelan turnir u malom fudbalu u Karavukovu, gde će nagradni fond od 120.000, ukoliko ga Udruženje osvoji, biti opredeljen za Đurkiće i još jednu akciju koju sprovode.
U skladu sa već prikupljenim sredstvima, počela je i potraga za novim domom.
“Neka kuća koju smo trenutno imali na raspolaganju jeste bila u Kisaču, 12000 evra je koštala. Na taj post kada smo objavili, pojavili su se drugi i donatori i neki ljudi koji prodaju kuće, na teritoriji Novog Sada, gde su nam ponudili, pogledali smo i sad trenutno smo u pregovorima sa njima, da vidimo koliko možemo da oborimo cenu, a da budu naravno i kupac i prodavac zadovoljni. Tako da mislimo da ćemo do kraja septembra, da kažem do početka školske godine uspeti i da ćemo ih zadržati na teritoriji Novog Sada da i mala Bojana, koja sad treba da krene u prvi razred, krene u istu tu školu”, objašnjava Bajšanski. 
Porodica je neizmerno zahvalna na pruženoj pomoći i kako kažu, konačno vide kraj ovom velikom problemu.
“Gospodin Goran i Udruženje građana Novog Sada su nam mnogo pomogli i prvenstveno nam pružili podršku i gde se nismo osećali sami, tako da to nam je mnogo značilo. Evo i sama ta situacija, koliko je to napredovalo i koliko je uspeo gospodin Goran. To nam je mnogo drago i daje nam nadu za bolje sutra, kako meni tako i deci, tako da olakšalo nam je mnogo i nadamo se da će sve to proći u pozitivnom smislu i da ćemo prvenstveno uspeti u tome”, priča Bojana Đurkić, majka petoro dece. 
Bajšanski dodaje da akcija prikupljanja sredstava, kao i potraga za novim domom još uvek traju i da svi građani koji žele da doniraju novčana sredstva ili imaju ponudu za kuću, informacije mogu dobiti na fejsbuk stranici Udruženje građana Novi Sad.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.