Sećanje na žrtve saobraćajnih nezgoda

VIDEO K9: U Narodnoj skupštini Srbije juče je obeležen Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda. Samo u toku ove godine na drumovima u našoj zemlji stradala je 431 osoba, među kojima i desetoro dece.

0
6

Izložba fotografija pod nazivom “Tačka prekida – Život pre i posle saobraćajne nezgode” organizovana je juče u Narodnoj skupštini, povodom obeležavanja Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda.

Vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraća, Branko Stamatović, rekao je da je ovaj dan posvećen i predstavnicima koji rade u hitnim službama, koji prvi dođu na teren, hitnoj pomoći, vatrogascima, policiji, kao i da je Nacionalnom strategijom bezbednosti saobraćaja usvojena je vizija – nula stradalih u saobraćajnim nezgodama

Svake godine, kako je rekao, u svetu više od 1,3 miliona osoba izgubi život u saobraćajnim nezgodama, a više od 50 miliona bude povređeno. Samo u toku ove godine na putevima u Srbiji stradala je 431 osoba, među kojima i desetoro dece, a blizu 3.000 ljudi zadobilo je teške telesne povrede, od kojih i 122 deteta.

Stamatović se posebno zahvalio članovima Udruženja roditelja stradale dece u saobraćaju jer su, kako je naveo, smogli snage da ogromnu ličnu tragediju pretvore u važnu i humanu misiju da ni jedan roditelj ne doživi da mu dete strada u saobraćaju te izrazio nadu da će zajedničkim aktivnostima uspeti da ostvare jedan od glavnih ciljeva Strategije bezbednosti saobraćaja na putevima, a to je da u Srbiji nema poginule dece u saobraćaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.