“Sećanje” na Spomenku Smiljanić

VIDEO K9: Izložba "Sećanje" Spomenke Smiljanić Kresoja, umetnice koja je nedavno preminula, biće otvorena sutra u 19 časova i trajaće do 01. jula, a svi posetioci moći će besplatno pogledati izložbu svakog dana u terminima od 18 do 21 čas i upoznati se sa njenim bogatim umetničkim opusom.

2518

U slikarskom delu Spomenke Smiljanić Kresoja ima mnogo intimnog, ljudske topline, vere i sigurnosti u izboru sopstvene umetničke mitologije, u čijim okvirima je u potpunosti izgradila svoj osobeni poetski izraz.

“To je izložba koju je moja majka pripremala i, nažalost, iznenada, pripremajući je, preminula. Nama je kao zadatak ostala njena poslednja želja da to sprovedemo do kraja , tako da u sećanje na nju, sestra i ja organizujemo ovu izložbu. Na ovoj izložbi moći će da se vide njeni poslednji radovi, ako i neki radovi iz prethodnih godina, ali prvenstveno radovi koje je slikala u poslednjih godinu dana”, rekla je Svetlana Kresoja, inače istoričarka.

Kresoja dodaje i da će na izložbi biti prezentovano oko tridesetak poslednjih radova umetnice.

Podsetimo, Spomenka Smiljanić Kresoja rođena je 27. juna 1954. godine u Inđiji. Završila je srednju Umetničku školu “Bogdan Šuput” u Novom Sadu. Bila je članica Udruženja lepih umetnoti u Veroni i učesnica brojnih samostalnih i kolektivnih izložbi i kolonija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.