Sećanje na 25. maj

VIDEO K9: Dan mladosti u Novom Sadu je i ove godine obeležila generacija koja smatra da treba poštovati i sačuvati od zaborava jedno vreme u kome se, kako kažu, živelo normalno u uređenoj državi.

0
283

25. maj, nekadašnji Dan mladosti, nije prošao neobeležen ni ove godine u Novom Sadu. Za to se pobrinula generacija istomišljenika okupljena uoči tog datuma, ne, kako kažu zbog žala za mladošću, već za uređenom državom u kojoj su ljudi, kako navode, nekada normalno živeli.

Drugi razlog za ovo okupljanje je, kako je rekla, poštovanje za jedan sistem vrednosti kojeg takođe više nema, gde se podrazumevalo da ljudi treba da budu ravnopravravni i gde nije bilo sramota, ali je bilo neobično, nemati.

Glavni organizator ovog 25-omajskog druženja generacije bivših omladinaca koji su od šezdesetih godina pa kasnije bili predsednici ili sekretari omladinskih organizacija širom Vojvodine, radili u pokrajinskim organima, učestvovali u omladinskim radnim akcijama, je sportski radnik i novinar Miroslav Vislavski.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.