Sećanje na 24. mart 1999.

VIDEO K9: U Novom Sadu je povodom 24 godišnjice od početka bombardovanja komemorativni skup održan u kasarni Jugovićevo.

0
21

Civilne žrtve su sramota koju na duši nosi međunarodna zajednica. 24. mart je za ceo svet simbol nepravde koja je učinjena, kada je, prvi put u istoriji, doneta odluka o bombardovanju Srbije bez odobrenja Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija”, istakao je ministar odbrane na komemorativnom skupu u povodom Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju održanom u kasarni Jugovićevo.

Naša je obaveza prema budućim generacijama da govorimo o NATO agresiji, o junacima koji su se borili za našu otadžbinu, o onima koji su položili svoje živote, uz duboko poštovanje prema njihovim porodicama, rekao je gradonačelnik Novog Sada.

Ovog 24. marta se sećamo hrabrih heroja koji su dali živote za slobodu i čast otadžbine, kao i onih koji su pod okriljem NATO pakta počinili zločine, kako bi buduće generacije izvukle pouke i imale uzore kako se brani otadžbina, naveo je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Vence na spomen obeležje položili su Ministar odbrane, delegacije Pokrajinske vlade, Južnobačkog okruga, Grada Novog Sada, gradskog Udruženja ratnih vojnih invalida, porodica poginulih, Udruženja vazduhoplovaca Vojvodine, pokrajinskog i gradskog SUBNOR- a, Organizacije rezervnih vojnih starešina Grada Novog Sada i Udruženja boraca Vojne policije Republike Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.